Omgeving

De Wilgenhof ligt in het Oldambt, het gebied dat door het boek “de Graanrepubliek” van Frank Westerman definitief op de kaart is gezet. Nog altijd strekken de wuivende graanvelden zich tot in de verre verte uit. Boven de graanvelden wiekt de zeldzame Grauwe Kiekendief. In de winter vormen de zwarte omgeploegde akkers met hier en daar een boerderij een schilderachtig schouwspel.

In het dorp Finsterwolde, in vroeger tijden een bakermat van het Communisme, is nog steeds te proeven hoe groot de tegenstelling tussen arm en rijk, de landarbeiders en de grote herenboeren moet zijn geweest. De voormalige herenboerderijen worden nu veelal bewoond door mensen die een andere bestemming voor al die ruimte hebben gezocht. De Wilgenhof is ook zo’n voormalige herenboerderij.

Pal tegenover de Wilgenhof ligt het natuurgebied “de Tjamme”. U kunt hier wandelen, fietsen, vogels kijken, genieten van het uitzicht vanaf het uitkijkpunt en oog in oog komen te staan met een vervaarlijk uitziende (maar ongevaarlijke) Schotse Hooglander.

Voor Blauwe Stad is een groot deel van de voormalige landbouwgronden onder water gezet. Daardoor is het nu mogelijk om te recreëren aan de oever van het Oldambtmeer, een fietsroute leidt u langs schilderachtige plekjes, u kunt een kano of zeilboot huren om zelf het water te verkennen of u laten varen in een rondvaartboot.

In Winschoten kunt u terecht voor een dagje winkelen. De stad Groningen is dichtbij, u kunt ervoor kiezen om per trein vanuit Winschoten of Scheemda een bezoekje aan de stad te brengen. Via de A7 bent u zo in Duitsland. Gaat u eens met de (auto) veerpont naar het stadje Emden. In Bad Nieuweschans vindt u Wellnessresort Nieuweschans, een wellnesscentrum met heerlijk warm mineraalwater, hotelfaciliteiten en een restaurant. Een bezoek aan de vogelkijkhut op Termunterzijl is zeer de moeite waard.

Voor de fietsliefhebbers zijn er uitgebreide en uitgestrekte mogelijkheden om het gebied te verkennen. Het fietspadennet verkeert in zeer goede staat.

Er is vanuit Finsterwolde zoveel te zien en te genieten, dat laat zich niet beschrijven, dat moet u ervaren!

De Wilgenhof………natuurlijk!